пʼятниця, 18 грудня 2015 р.

Тези відповіді

         Наявність вступу.
   Для характеристики особистості – хто була ця особистість. Наприклад: «Наполеон Бонапарт – видатний полководець, дипломат, талановитий політичний діяч», «Володимир Святославич – великий князь київський»,
«Карл Великий – король, а згодом імператор франків, представник династії Каролінгів»
   Для характеристики події, явища – визначення. Наприклад, відповідаючи на запитання «Назвіть особливості епохи Відродження», слід з самого початку написати, що  Відродження – це одна із найбільш яскравих епох в європейській культурі» і пояснити, чому вона має таку назву. Відповідаючи на запитання про значення Невської битви, слід спочатку написати: Невська битва – це битва руських військ під командуванням Александра Ярославича з шведами.
«Які держави і де утворили нормани?» - даємо визначення, хто такі нормани.
   «Прив’язати» явище, подію, особистість до конкретної країни, території: норманів – до Скандинавського півострова, Наполеона – до Франції, Олександра Невського – до Новгорода, Відродження – до Європи, Італії, як батьківщини.
    Вказати часові рамки: роки, епоху, століття. І тоді вступ буде звучати так:
Наполеон Бонапарт  - видатний полководець, дипломат, талановитий політичний діяч буржуазної Франції, перший консул Французької республіки (1799-1804), імператор Франції (1804-1814 рр. і березень 1815 р).
Володимир Святославич – великий князь Київської Русі періоду її найвищого піднесення (980-1015), православний святий.
Нормани – загальна назва народів, що населяли Скандинавський півострів. З 9-11 ст. цим терміном стали визначати вікінгів-скандинавів, що робили набіги на території європейських держав.
   Далі, незалежно від того, що вас запитують: яке значення мала перемога…, до яких наслідків привела чиясь діяльність чи бездіяльність, що спільного чи відмінного у політиці тих чи інших діячів чи процесів, - ви повинні хоча б коротко викласти суть. Вплив битви під Берестечком на подальший перебіг Національно-визвольної війни неможливо визначити, не сказавши, що це була за битва і які вона мала наслідки. Порівняти наслідки Столітньої війни для Англії та Франції неможливо без короткої розповіді про цю війну. На запитання про роль козацтва в історії України неможливо відповісти, не розповівши коротенько про те, хто такі козаки і чим заслужили пошану.
   Наявність висновків. Невелика частина відповіді, але вона свідчить про ваше уміння виділяти головне, важливе, робити висновки та узагальнення.
      Не обов’язково писати дуже багато.
      Структурування відповіді
      Всебічність висвітлення

Немає коментарів:

Дописати коментар